Chrupiące, słodkie i pyszne!
8 tortilli o średnicy ok 20 cm
pół szklanki cukru
łyżeczka cynamonu
olej do smażenia
Tortille pokroić lub wyciąć z nich pożądane kształty. Osobiście polecam pokroić na trójkąty, nic się nie marnuje i wygodnie się smaży.
Na talerzu dokłądnie wymieszać cukier z cynamonem.
W średnim garnku rozgrzać olej do temperatury 175 stopni.
Smażyć partiami, około. 2 minut z każdej strony, aż będą złoto-brązowe z każdej strony. Usmażone przełożyć na ręcznik papierowy w celu pozbycia sie nadmiaru tłuszczu. Gdy są jeszcze ciepłe obtoczyć je w mieszance cukru z cynamonem. Najlepiej smakują właśnie takie - ciepłe, ale równie dobrze możecie przygotować je wcześniej i podać w temperaturze pokojowej.
Smacznego! :-)
Przepis i zdjęcie pochodzą z książki "Fresh Mexico".
łyżeczka cynamonu
olej do smażenia
Tortille pokroić lub wyciąć z nich pożądane kształty. Osobiście polecam pokroić na trójkąty, nic się nie marnuje i wygodnie się smaży.
Na talerzu dokłądnie wymieszać cukier z cynamonem.
W średnim garnku rozgrzać olej do temperatury 175 stopni.
Smażyć partiami, około. 2 minut z każdej strony, aż będą złoto-brązowe z każdej strony. Usmażone przełożyć na ręcznik papierowy w celu pozbycia sie nadmiaru tłuszczu. Gdy są jeszcze ciepłe obtoczyć je w mieszance cukru z cynamonem. Najlepiej smakują właśnie takie - ciepłe, ale równie dobrze możecie przygotować je wcześniej i podać w temperaturze pokojowej.
Smacznego! :-)
Przepis i zdjęcie pochodzą z książki "Fresh Mexico".
1 komentarzy:
Ale mi narobiłaś smaku!
Prześlij komentarz